Importere programmer til MDT

Har jobbet litt med Microsoft Deployment Toolkit (MDT) i det siste og vil skrive litt om importering av programmer. Det er veldig greit å importere programmer ved hjelp av Deployment Workbench. Da kan du skreddersy alle installasjoner av Windows uten å måtte lage en hel haug med image filer for å tilpasse Windows til forskjellig bruk.

Her er en liten guide for importering av programmer til MDT:

Først starter du “Deployment workbench”. Høyreklikk på “Applications” og trykk “New Application”.
Velg “Application with source files”, skriv inn navnet på programmet og trykk neste.
Nå velger du installasjons filen til programmet du skal installere, deretter trykk neste og velg navnet på mappen som skal opprettes.

Neste steg er litt mer avansert, her må du legge inn en kommando sånn at programmet blir installert i bakgrunnen, også kalt “silent install”. Når du installerer programmer med MDT vil du at programmet skal installeres automatisk og skjult for brukeren.
Hvilke kommandoer du skal bruke kommer helt an på typen installasjons filen til programmet, hvis det er en .msi (Windows installer) fil er det et standard sett med kommandoer for å installere og du kan få opp en liste med disse kommandoene ved å gå inn på cmd og skrive inn “msiexec”.

Hvis det er en .exe fil, kan du finne kommandoene ved å åpne cmd (som administrator), naviger deg til mappen der du har lagret .exe filen ved å skrive “cd c:\eksempel” og skriv inn “setup.exe /?” og du vil mest sannsynlig få opp et vindu med et sett kommandoer.

Da kan kommandoene ved installasjon av .exe bli sånn som dette feks “setup.exe /S /v/qn”.

Når jeg skal installere en .msi fil pleier jeg å bruke disse kommandoen “msiexec /i installasjonsfil.msi /qn /norestart” først kjøres msiexec så bruker jeg /i for å installere, /qn for å fjerne brukergrensesittet og /norestart for å hindre en eventuell restart av Windows.

Hvis filen du skal installere ikke er .msi er du nødt til å gå til produsenten av programmet å se om de har noen spesielle utgivelser til distribuering ofte kalt “silent install”.
Det kan være lurt å bruke Google til å søke etter programmet du ønsker. Søk f.eks “ccleaner silent install” og du vil mest sannsynlig finne en veiledning.

Eksempler på koder til noen kjente programmer:

Mozilla Firefox: FirefoxSetup.exe -ms
Adobe Flash: flashplayer10_2x86.exe -install
Microsoft Security Essentials: mseinstall.exe /s /q /o /runwgacheck
Win7 SP1: Windows6.1-kbxxxxx.exe /quiet /nodialog /norestart
DotNet 4.0: dotNetFx40_Full_x86_x64.exe /passive /norestart
Office: setup.exe /config ProPlus.WW\config.xml

11 thoughts on “Importere programmer til MDT

  1. Pingback: keto pound cake
  2. Pingback: ivermectil 6 mg
  3. Pingback: priligy tablet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *