Grave etter gull på nett?

Det å grave etter digital valuta også kalt “mine” har blitt mer og mer populært, det ble først introdusert i 2009 når den første digitale valuta ble lansert. Her er en video som forklarer kort og enkelt om “mining”.

I november 2013 begynte jeg med Scrypt mining og har til i dag greid å få tak i ca 100 litecoins ved hjelp av et skjermkort. Bitcoin bruker en algoritme kalt SHA-256, og den algoritmen har blitt “minet” helt siden 2009, derfor er nå Bitcoin blitt mye vanskeligere å “mine”. Grunnen til dette er at vanskelighetsgraden har økt betraktelig siden 2009, dette er for at Bitcoin ikke skal miste sin verdi. Man trenger spesiell hardware, produsert spesielt for “mining” av Bitcoin et eksempel er ASIC.

Når Litecoin ble lansert i Oktober 2011 valgte de å bruke en annen algoritme kalt “scrypt”, målet var kanskje at ASIC og skjermkort ikke skulle være mulig å bruke til mining.
I dag er det fremdeles relativt lett å mine Litecoin og selvfølgelig andre Scrypt baserte valuta, men det har allerede begynt å komme flere spesial produserte prosessorer som nå kan mine “scrypt” med lite strømforbruk og vanvittige hastigheter. Disse prosessorene vil utkonkurrere skjermkort og gjøre det vanskeligere for privatpersoner.

Men løpet for deg som ønsker å benytte skjermkort til mining er heldigvis ikke over enda, det utvikles hele tiden nye typer valuta som benytter seg av andre typer algoritmer som scrypt-n, X11, keccak, quark og groestl dette er bare noen av de algoritmene som blir brukt. De som produserer spesial tilpasset hardware vil ikke kunne holde følge med disse nye algoritmene.
Derfor vil jeg si at skjermkort og sentral prosessorer fremdeles har en rolle innenfor mining.

Noen av disse nevnte algoritmene kan for øyeblikket kun mines ved hjelp av en sentral prosessor (CPU), men det utvikles programmer som gjør det mulig å bruke skjermkort. Hvis du ønsker å mine og få med deg “siste nytt” anbefaler jeg deg å følge med på bitcointalk.org og litecointalk.org. Her lanseres det blant annet ny valuta og mining programvare.

Og hvis du ønsker å starte med mining har jeg to tips til deg. Følg med på forumer og diverse nettsider og finn deg en fersk valuta som du ser har et mål og en viss seriøsitet.

Et annet alternativ er å finne et multipool som nicehash.com, da miner du sammen med andre. En datamaskin også hele tiden regne ut hvilke valuta som er mest profitabel og mine.
Disse nettsidene tilbyr ofte veksling av alle valutaene for deg til enten bitcoin eller litecoin.

Hvis du synes det høres interessant er det bare å kjøre på, men jeg vil ikke anbefale å gjøre det for pengene sin del siden er er veldig urealistisk å tjene noe på dette.

Du kan enkelt regne ut eventuell mulig profitt på coinwarz.com, men husk at her får du oppgitt urealistiske tall siden de ikke tar i betraktning at valutaen vil bli vanskeligere å “mine” for hver dag.

Her er en enkel guide som forklarer steg for steg hvordan du kan begynne å mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *